Nieuw: Zouttherapie op onze locatie!


Je bent van harte welkom om van onze zoutstal gebruik te maken met je paard.

Ook voor jezelf, je hond of andere huisdieren is zouttherapie effectief bewezen.

   

 

Waar kan zouttherapie bij helpen?

 

Preventief:

·        Verbetering weerstand

·        Verbetering uithoudingsvermogen, verhoogde zuurstofopname

·        Toename sportprestaties

·        Betere opname van mineralen/voedingsstoffen

·        Ondersteuning bij vachtwissel in voor- en najaar

 

Luchtwegproblemen:

·        Hoesten, vastzittend slijm

·        Luchtwegontstekingen, bronchitis

·        Verkoudheid

·        Astma

·        COPD – dampigheid

·        Allergieën

 

Huidproblemen:

·        Eczeem, zomereczeem

·        Huidirritaties en -ontstekingen

·        Wondherstel

·        Mok

·        Schurft

·        Schimmelinfecties, ringworm 

 

 

Wat is zouttherapie?

Zouttherapie (ofwel Halotherapie), is een 100% natuurlijke therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van zuivere zoutdeeltjes.

Zout werkt van nature antibacterieel, ontstekingsremmend, anti-histamine (voor allergieën) en antischimmel, waardoor het een fantastisch natuurlijk middel is om in te zetten voor allerlei huid- en longklachten.

Maar ook zonder klachten heeft zouttherapie al een positieve werking op lichaam en geest, zo werkt het bijvoorbeeld weerstandverhogend en prestatieverbeterend.

 

We werken met medicinaal zout, dit is het meest gezuiverde zout wat geschikt is voor medische toepassingen. Door de halogenerator (“zoutmachine”) worden er microscopisch kleine deeltjes zout (0,5-5 micron) in de lucht van de afgesloten zoutstal verspreid. Zo ontstaat er een concentratie met droge fijnzout-deeltjes in de lucht. Dit heet ook wel Dry Salt Aerosol (DSA).

 

Deze vorm van zouttherapie is dus géén zoutdamp therapie. Er wordt geen gebruik gemaakt van damp, stoom of een vernevelaar. Damp of nevel bestaat namelijk uit kleine deeltjes vocht in de lucht wat de inwerking van het zout aanzienlijk verminderd; het zout in de vochtdeeltjes kan de diepere longblaasjes niet bereiken en tevens moet al het vocht wat hiermee de longen inkomt er daarna ook weer uit.

Daarom werken wij met droge zoutdeeltjes.

 

Deze superfijne zoutdeeltjes die zich tijdens een sessie in de lucht van de afgesloten zoutstal bevinden, worden gedurende de sessie ingeademd en komen in contact met de huid en vacht. Doordat de zoutdeeltjes zo microscopisch fijn zijn, kunnen ze tot diep in de longen en de huid inwerken. Het kan vastzittend slijm dan ook oplossen tot diep in de longen.

 

Let op: wij werken alleen met een vaste zoutstal en komen dus niet bij u op locatie !

 

 

Dry Salt Aerosol bereikt de diepere longblaasjes en werkt in op de huid en vacht.

In een lichtstraal zijn de zoutdeeltjes in de zoutstal duidelijk zichtbaar.


 

 

Zoutstal

U maakt in onze zoutstal gebruik van de beste kwaliteit halogenerator.

De stal is ruim 12,50 m2 groot en blijft afgesloten tijdens de sessie om het wegtrekken van zoutdeeltjes tegen te gaan. In de stal passen eenvoudig  2 paarden of 3 pony’s (met een maximale stokmaat van 1.35m). De paarden dienen het dan uiteraard wel goed met elkaar te kunnen vinden; ze worden naast elkaar vastgezet.

Uiteraard kunnen ook huisdieren zoals honden en katten met meerdere tegelijkertijd een sessie volgen.

 

In de zoutstal wordt uw paard of huisdier gedurende 20 tot 30 minuten blootgesteld aan de specifiek benodigde zoutconcentratie in de lucht, waardoor het zout zijn werking kan doen in de longen en op de huid en vacht.

 

Paarden worden vastgezet in de stal en u kunt uw paard via een raampje in de gaten houden.

 

 

Zelf mee de stal in

Voor een kleine vergoeding (€5,-) kun je zelf ook mee de zoutstal in en je voordeel doen met zouttherapie.

Onrustige paarden mogen niet zonder begeleiding de zoutstal gebruiken i.v.m. kans op omstoten van de halogenerator, dus bij onrustige paarden is zelf meegaan en de extra vergoeding verplicht.

 

 

Scherpe tarieven

Wij staan sterk achter alle voordelen van zouttherapie en zouden graag zien dat zoveel mogelijk paarden hiervan kunnen profiteren. Ook snappen wij dat de tijd en kosten die het inzetten van zouttherapie met zich meebrengt kunnen gaan oplopen. Om de keuze voor zouttherapie laagdrempeliger te maken hanteren wij graag scherpe tarieven.

 

Om dit mogelijk te maken zullen wij niet continue bij de behandeling aanwezig zijn. Je kunt je paard(en) zelf in de gaten houden tijdens de sessies. Wij stellen de halogenerator voor je in en na afloop van de sessie slaat de machine automatisch af en kun je zelfstandig je paard(en) weer mee naar huis nemen.

Je kan uiteraard te allen tijden om hulp of informatie vragen; wij staan op de achtergrond voor je klaar.

 

Neem gerust contact met ons op om de zouttherapie voor jouw paard of huisdier te bespreken.

 

 

Zouttherapie, voeding en stalmanagement

Wanneer een paard langdurige of terugkerende klachten heeft is er vaak een onderliggende oorzaak; klachten zoals hoesten of vachtproblemen zijn dan de uiting van een meer langdurige disbalans in het lichaam. Deze disbalans oplossen zal dan ook niet van de een op de andere dag gaan.

 

Zouttherapie is hierbij dan ook geen wondermiddel wat direct alle klachten zal wegnemen, maar het is een ondersteuning voor verlichting van de klachten en om het herstel van de lichamelijke balans te bespoedigen.

 

Als het gaat om de gezondheid van je paard dan gaat het natuurlijk om verschillende aspecten. Zo spelen leefomgeving, training en stalmanagement een rol en ook voeding is een belangrijk onderdeel van het geheel. De juiste voeding geven en het wegnemen van de ‘verkeerde voeding’ zal bijdragen aan het herstellen van de lichamelijke balans/gezondheid en weerstand van het paard.

 

Wij denken in het geheel graag met je mee en hebben bijvoorbeeld diverse mineraalvoeders/balancers en kruidenmixen die wij tegen een gunstig tarief willen aanbieden om jouw paard optimaal te kunnen ondersteunen.

 

Klanten van de zoutstal kunnen bij ons dan ook standaard gebruik maken van 10% korting op alle VitalStyle producten zoals OerBalans, LongVitaal, LuchtwegSupport, ImmunoBoost, DetoxMix en DermaControl.

 

Maar wij hebben ook andere producten op natuurlijke basis zoals Keltisch Zeezout, Magnesium (poeder en spray), Gluco Balance en de natuurlijke voeders en balancers van Metazoa.

 

 

We hebben niet alle producten standaard op voorraad, maar vraag gerust naar de voorraad en mogelijkheden.

Van diverse producten zijn er ook proefverpakkingen mogelijk.